ADAPT

Over de ADAPT Astma app

De ADAPT Astma applicatie is gratis te downloaden in de Google Play en de App Store. Iedereen kan de app downloaden, maar om alle functies te kunnen gebruiken heb je een activatie code nodig. Door het toevoegen van deze code kunnen alleen deelnemers aan het onderzoek volledig gebruik maken van de app. De app bevat de volgende functies:

 • CARAT-vragenlijst

  Deze korte vragenlijst van 10 vragen geeft een beeld van hoe het met de symptomen van je astma gaat. Als je de CARAT elke week invult, dan kun je in een grafiek zien hoe het van week tot week met je symptomen gaat. De apotheker ziet de score van deze vragenlijst ook en kan je helpen als het wat minder goed gaat met je astma symptomen.

 • Herinneringsfunctie

  Hier kun je een alarm instellen die op de door jou ingestelde tijdstippen af gaat, zodat je je medicijnen niet vergeet in te nemen.

 • Informatiefilmpjes

  Er worden steeds nieuwe filmpjes op de app geüpload, de apotheker kan deze filmpjes ook naar je versturen. Deze filmpjes zullen over uiteenlopende onderwerpen gaan die met astma te maken hebben.

 • Chatten met de apotheker

  Als je vragen hebt over astma of over je medicijnen, dan kun je een gesprekje beginnen met je apotheker. De apotheker kan ook contact met jou opnemen als de score van de CARAT laat zien dat het minder goed met je gaat.

 • Groep-chat met andere jongeren

  Je kunt een gesprek beginnen met andere jongeren die ook astma hebben en die ook meedoen aan dit onderzoek.